Panou ALP

Panoul de tip sandwich ALP

Panoul de tip sandwich ALP, alcatuit din spuma poliuretanica dublu placata cu folie de aluminiu , este un material termoizolant avand proprietatea de a reduce transmisia de caldura dintre doua medii cu temperaturi diferite. Spuma poliuretanica este rigida, cu celulele inchise, inactiva din punct de vedere chimic si fizic, insolubila si nematabolizanta.

 

Datorita caracteristicilor superioare de izolare termica si fonica precum si bunei rezistente mecanice, panourile din ALP sunt ideale pentru confectionarea tubulaturilor rectangulare si a pieselor speciale aferente instalatiilor de climatizare, ventilare, incalzire si exhaustare aer viciat.

 

Aplicatii: vile, hoteluri, spatii comerciale, restaurante, fast food-uri, cladiri social-administrative, birouri, banci, spatii cultural-sportive (sali de sport, sali de cinema, sali de spectacole), hale industriale, etc. Exista si varianta pentru camerele curate (spitale, sali de productie sanitare etc).

 

Principalele avantaje oferite de panourile din ALP sunt:
– conductivitate termica redusa, care duce la cresterea eficientei termice;
– se pot realiza canale cu grad ridicat de etanseitate evitandu-se astfel pierderile de aer, pierderi care produc efecte nedorite: risipa de energie, antrenarea prafului depus in spatiile respective, producerea de curenti daunatori, reducerea debitului de aer care trebuie sa ajunga in incaperile climatizate;
– instalare rapida si usoara datorita greutatii reduse;
– tubulatura rectangulara si piesele speciale pot fi curatate atat la interior cat si la exterior, panourile fiind total lavabile, igienice si usor de intretinut;
– panourile nu constituie o problema pentru atmosfera deoarece nu contin CFC (Clorofluorocarbonati).